Projects

Collection by ArchDaily • Last updated 46 minutes ago

17.99k 
Pins
 • 
1.42m 
Followers
ArchDaily
The house is sited towards the southern end of a 6,780 sq. m. plot in New Delhi, India. This allowed the building to take advantage of the natural slope of the land, the location of an existing tree and a previously built driveway on its eastern boundary. The project consists of four structures that define its spatial character (a circular guard room, a cuboidal pump room and two residential blocks). Each structure is made predominantly of brick.

The Brick House / RLDA

The house is sited towards the southern end of a 6,780 sq. m. plot in New Delhi, India. This allowed the building to take advantage of the natural slope of the land, the location of an existing tree and a previously built driveway on its eastern boundary. The project consists of four structures that define its spatial character (a circular guard room, a cuboidal pump room and two residential blocks). Each structure is made predominantly of brick.

It is a 12-story collective house built in the shopping area of Taipei City. People in Taiwan have devised various intermediary areas that go well with hot and humid climates in their lives. You can skillfully exploit the simple places on the extension of the road throughout the city and you can see the people enjoying meals and conversation. Is it possible to consider apartment buildings suitable for Taiwanese people who have created such a rich lifestyle but at the same time have a…

Taipei Roof / Akihisa Hirata

It is a 12-story collective house built in the shopping area of Taipei City. People in Taiwan have devised various intermediary areas that go well with hot and humid climates in their lives. You can skillfully exploit the simple places on the extension of the road throughout the city and you can see the people enjoying meals and conversation. Is it possible to consider apartment buildings suitable for Taiwanese people who have created such a rich lifestyle but at the same time have a…

Roma Norte is a neighborhood in Mexico City full of history and movement, known for its cultural, gastronomic, and architectural display. The taco place “Los Alexis” is located on Chiapas street, a space that pays tribute to informal commerce that takes the space by reinterpreting a street taco “changarro” within its commercial premises, with a simple menu of 2 tacos, the Taurinos and Asada.

Los Alexis Taco Place / RA!

Roma Norte is a neighborhood in Mexico City full of history and movement, known for its cultural, gastronomic, and architectural display. The taco place “Los Alexis” is located on Chiapas street, a space that pays tribute to informal commerce that takes the space by reinterpreting a street taco “changarro” within its commercial premises, with a simple menu of 2 tacos, the Taurinos and Asada.

The year 2016 became the turning point in Zaraysk’s urban history. The administration and the investment center have launched the program for the revitalization of the historical center of Zaraysk. It implied the establishment of the municipal project office for tourism development. The key point of the program was to involve business in this sphere by offering them favorable conditions for investment in historical buildings. Another focus was on urban renewal. The latter began with the…

Zaraysk Renovation of Historical Center / Mikhail Khaikin

The year 2016 became the turning point in Zaraysk’s urban history. The administration and the investment center have launched the program for the revitalization of the historical center of Zaraysk. It implied the establishment of the municipal project office for tourism development. The key point of the program was to involve business in this sphere by offering them favorable conditions for investment in historical buildings. Another focus was on urban renewal. The latter began with the…

We are in a neighborhood of low-density single-family homes that highlight the verticality of the urban trees of the city. The land is unified in the shape of an "L", where the shortest side presents a house and the longest side a service area of the house, each side of the lot responds to different streets and conditions. The land faces North, contains the construction of a quincho - laundry - garage made of exposed bricks, and presents an orange tree and a large palm tree. The meeting…

Galicia House / LOI Arquitectura

We are in a neighborhood of low-density single-family homes that highlight the verticality of the urban trees of the city. The land is unified in the shape of an "L", where the shortest side presents a house and the longest side a service area of the house, each side of the lot responds to different streets and conditions. The land faces North, contains the construction of a quincho - laundry - garage made of exposed bricks, and presents an orange tree and a large palm tree. The meeting…

Ripple is a permanent public installation created by The Urban Conga in Rochester, NY. It was designed with the community through a series of participatory design workshops to serve as an ever-changing landmark that responds to the people, the landscape, and the interactions between them.

Ripple Installation / The Urban Conga

Ripple is a permanent public installation created by The Urban Conga in Rochester, NY. It was designed with the community through a series of participatory design workshops to serve as an ever-changing landmark that responds to the people, the landscape, and the interactions between them.

The renovation of Liangshu Art Museum locates in a historical landscape zone of Nanchang, cohering the Chinese garden and the city. Upon completion, Liangshu Art Museum becomes a public facade of the city, as well as an important context of citizens’ leisure activities. The original building was a tea house of the Bayi Park for years. Although its exterior component suffered different degrees of damages after years of usage and vacancy, you could still easily find its elegant physical…

The Renovation of Liangshu Art Museum / XAA

The renovation of Liangshu Art Museum locates in a historical landscape zone of Nanchang, cohering the Chinese garden and the city. Upon completion, Liangshu Art Museum becomes a public facade of the city, as well as an important context of citizens’ leisure activities. The original building was a tea house of the Bayi Park for years. Although its exterior component suffered different degrees of damages after years of usage and vacancy, you could still easily find its elegant physical…

The residential mass is divided into two separate blocks keeping the Garden and Courtyard continuous. We developed a layout with open spaces running parallel to the indoor residential spaces. This also allowed for getting in maximum daylight and providing better cross-ventilation opportunities. At the entrance, one is greeted by a play of a low height Gable roof and a narrow vertical double heighten space. Light is taken from above, which brightens the entire narrow space. Tactfully designed…

Gable House / UA Lab (Urban Architectural Collaborative)

The residential mass is divided into two separate blocks keeping the Garden and Courtyard continuous. We developed a layout with open spaces running parallel to the indoor residential spaces. This also allowed for getting in maximum daylight and providing better cross-ventilation opportunities. At the entrance, one is greeted by a play of a low height Gable roof and a narrow vertical double heighten space. Light is taken from above, which brightens the entire narrow space. Tactfully designed…

An ephemeral museum located in the Square contiguous to the Reina Sofia National Museum, totally prefabricated in plastic for two weeks, assembled on-site in just 2 days and 100% recycled 10 days after its inauguration.

The Plastic Museum / delavegacanolasso

An ephemeral museum located in the Square contiguous to the Reina Sofia National Museum, totally prefabricated in plastic for two weeks, assembled on-site in just 2 days and 100% recycled 10 days after its inauguration.

Fifty business apartments and six offices were constructed in a new building on an empty lot in Vienna. The first phase focused on supporting work for the necessary rededication.

Gudrunstraße Apartments / BFA x KLK

Fifty business apartments and six offices were constructed in a new building on an empty lot in Vienna. The first phase focused on supporting work for the necessary rededication.

The commission is framed within the Programa de Crédito Argentino del Bicentenario (PRO.CRE.AR) housing credit program, for those families who do not have their own plot of land and are willing to have the family's only residence. The project is located in Granadero Baigorria town, province of Santa Fe, Argentina. It sits on state land which used to belong to the National Railway System. It is an urban development of 3.3 hectares (81.5448 acres of land), bounded by the railway on one

Baigorria Residential Building / BBOA - Balparda Brunel Oficina de Arquitectura

The commission is framed within the Programa de Crédito Argentino del Bicentenario (PRO.CRE.AR) housing credit program, for those families who do not have their own plot of land and are willing to have the family's only residence. The project is located in Granadero Baigorria town, province of Santa Fe, Argentina. It sits on state land which used to belong to the National Railway System. It is an urban development of 3.3 hectares (81.5448 acres of land), bounded by the railway on one

Sited on a flat pad near the end of the street, the two-story, 13,000-sq-ft Bronze House replaces a dated single-family home. To preserve existing views, the neighborhood follows strict neighborhood restrictions that limit any new construction to no more than one story out of grade.

A Bronze House on Nightingale / SPF: architects

Sited on a flat pad near the end of the street, the two-story, 13,000-sq-ft Bronze House replaces a dated single-family home. To preserve existing views, the neighborhood follows strict neighborhood restrictions that limit any new construction to no more than one story out of grade.

Ceremonial ramp deepen transition between spiritual park and sunken crematorium - Our fear and discomfort with death have left crematoriums with segregated, cold and depressing spaces in urban context so far. To change such underperforming hindu crematorium into a vital place at Amalsad town in India, d6thD design studio had been commissioned by a private trust. Architect came up with the idea to create a place not limited to fulfil the cremation rituals but to make much needed valuable…

Udan Crematorium / d6thD design studio

Ceremonial ramp deepen transition between spiritual park and sunken crematorium - Our fear and discomfort with death have left crematoriums with segregated, cold and depressing spaces in urban context so far. To change such underperforming hindu crematorium into a vital place at Amalsad town in India, d6thD design studio had been commissioned by a private trust. Architect came up with the idea to create a place not limited to fulfil the cremation rituals but to make much needed valuable…

“Nurse Dormitory Chulalongkorn Memorial Hospital” (The new dormitory) or the royal name from Her Royal Highness Princess Maha Chakri Sirindhorn, “NAWARACHUPATUM”, is a dormitory for nurses at Chulalongkorn Hospital, The Thai Red Cross Society. The building has 26 floors with 523 rooms. Most of the room suitable for 2 people with various facilities such as living area, library, canteen, washing room, and multipurpose room.

Nurse Dormitory Chulalongkorn Memorial Hospital / Plan Architect

“Nurse Dormitory Chulalongkorn Memorial Hospital” (The new dormitory) or the royal name from Her Royal Highness Princess Maha Chakri Sirindhorn, “NAWARACHUPATUM”, is a dormitory for nurses at Chulalongkorn Hospital, The Thai Red Cross Society. The building has 26 floors with 523 rooms. Most of the room suitable for 2 people with various facilities such as living area, library, canteen, washing room, and multipurpose room.

Background. Periscope toilet scattered around the Ginkgo swan lake were committed to building a new city to experience future life with harmonious coexistence of ecology and nature, wisdom and technology, integration of art and humanity

Periscope Toilet / Hexia Architects

Background. Periscope toilet scattered around the Ginkgo swan lake were committed to building a new city to experience future life with harmonious coexistence of ecology and nature, wisdom and technology, integration of art and humanity

The house is a glazed pavilion siting in the dunescape above a coastal golf links. The two planes of roof and main floor are joined by three timber clad conic forms that house fireplace, bathrooms and kitchen. A partial lower floor is reached by lift and houses guest suite, garage, storage and plant room.

Fielding House / Cheshire Architects

The house is a glazed pavilion siting in the dunescape above a coastal golf links. The two planes of roof and main floor are joined by three timber clad conic forms that house fireplace, bathrooms and kitchen. A partial lower floor is reached by lift and houses guest suite, garage, storage and plant room.