CHILE: Mi pais amado

Collection by Stephanie Bahr

22 
Pins
 • 
105 
Followers
Stephanie Bahr
Aprende a preparar pan amasado con esta rica y fácil receta. Pan frecuentemente hecho en hogares chilenos para las típicas onces (merienda simple de té y pan por las...
Baking RecipesSandwich RecipesChilean RecipesNo Bake Treats

PAN AMASADO - ¡Receta chilena fácil!

Pan amasado. Prepara paso a paso esta deliciosa receta de pan amasado chileno. ¡Infaltable en la cocina chilena, este pan amasado esponjoso y fácil de hacer te encantará!

Recetas típicas chilenas. Receta de empanada de pino, receta de empanada frita queso camarón, receta de pebre, receta de sopaipillas y más..

Comida Chilena para el 18 de Septiembre

El 18 siempre ha sido una de mis fechas favoritas, son solo un par de días, pero la onda que se crea es muy entretenida. Siempre se forman grupos grandes entre la familia y los amigos, se escucha cueca, una que otra paya, la infaltable fonda con los juegos tradicionales, el patriotismo, y lo

9 maneras de comer sopaipilla. Receta de sopaipillas
Chilean RecipesTapasLove FoodFood And Drink

Especial 18 de Septiembre

Ya llega Septiembre y con estos aires primaverales que hay en Santiago no se puede dejar de pensar en el 18.... y el especial de fiestas patrias chilenas ya está listo! Me fascina el 18 y la comida juega un rol importante en las fiestas, es una época que me gusta mucho cocinar. En el especial

CAZUELA DE CARNE | CHILEAN RECIPES

CAZUELA DE CARNE

CAZUELA - BEEF SOUP 4 short beef ribs 4 med. potatoes (peeled) 1 thinly sliced carrot 4 pieces corn, cut into 1 1/2 inch lengths 1 tbs...

Humitas or Steamed Fresh Corn Cakes |  Humitas are made from fresh corn, which is ground with other ingredients and then stuffedin a fresh corn husk and steamed.In Ecuador humitas are very popular in the Sierra or Highland region, especially in cities like Loja, Cuenca or Quito, and they are typically eaten for breakfast or with the afternoon coffee. | From: laylita.com

Humitas or steamed fresh corn cakes / Fresh corn tamales

Humitas are savory steamed fresh corn cakes made from a mixture of freshly ground corn, onion, garlic, cheese, eggs, and cream, which is placed inside corn husks and steamed.

pastel de choclo-  This is one of my favorite foods...Chilean cuisine is soooo yummy!
Latin American FoodChilean RecipesFavorite RecipesI Love FoodSoul Food

Receta de pastel de choclo, un plato para deleitarse | Guioteca.com

Existen muchas recetas, pero la más tradicional es con rallado de choclo, más un pino de carne de vacuno y pollo cocido o asado. Viernes 9 marzo 2012

Las sopaipillas chilenas son a base de una masa con zapallo amarillo de guarda, y luego fritas. Deliciosas pasadas, espolvoreadas con azúcar flor o con palta.
Chilean RecipesComida LatinaEnglish FoodGastronomia

Sopaipillas chilenas | En Mi Cocina Hoy

Las sopaipillas chilenas son a base de una masa con zapallo amarillo de guarda y luego fritas. Deliciosas pasadas, espolvoreadas con azúcar flor, con palta.

banquets and backpacks | Chile's Atacama Desert on a Budget

The Travel Natural

The Travel Natural. A travel blog about living in New Zealand and backpacking in Southeast Asia and South America. By Emma Hinton

Making Pastel de Choclo (Chilean Corn Pie)
Latin American FoodChilean RecipesPlats LatinosComida Latina

Pastel de Choclo (Chilean Corn Pie) - La Fuji Mama

Pastel de Choclo (Chilean Corn Pie) Makes 12 servings *Recipe Notes: Be sure to watch the pastel de choclo closely while broiling in the final step, as it goes from golden brown to burned quickly! This makes a fantastic freezer meal! Follow steps 1 through 4, then tightly cover the baking dish and freeze. When […]

HUMITAS DE CHOCLO | CHILEAN RECIPES

HUMITAS DE CHOCLO

HUMITAS DE CHOCLO 8 ears of corn (choclos humeros) 1 sprig of sweet basil 1 teaspoon of paprika (ají de color) 1 onion 1/8 kg (1/2 c...

I share my 30-day South America backpacking itinerary. I tell you where I stayed and what I did in Peru, Chile and Bolivia and I share my costs for lodging.

30-day South America Backpacking Itinerary for Peru, Chile and Bolivia

My 30-day South America backpacking itinerary for Peru, Chile & Bolivia. Best South America itinerary with travel tips + budget for 1 month in South America

Chicken with Sweet Peas (Pollo Arvejado-CHILE)
How To Cook ChickenChilean RecipesLatin American Food

Knack South American Cooking: Chicken with Sweet Peas (Chile)

Chicken with Sweet Peas (Pollo Arvejado-CHILE)

Chilean Cilantro Salsa (Pebre) from Food.com:   								There are many variations of pebres, mildly hot or very hot, according to taste. This one is adapted from "The South American Table," by Maria Baez Kijac. You can add one finely chopped tomato to the salsa, if you like. Serve in a small bowl with grilled meat, chicken or seafood.

Chilean Cilantro Salsa (Pebre) Recipe - Food.com

·
13 reviews
·
2 hours
·

There are many variations of pebres, mildly hot or very hot, according to taste. This one is adapted from "The South American Table," by Maria Baez Kijac. You can add one finely chopped tomato to the salsa, if you like. Serve in a small bowl with grilled meat, chicken or seafood.

Super easy recipe for Chilean Manjar! NOT DULCE DE LECHE!  I am pinning this so that I can make Manjar when I return to the states :)
Caramel RecipesSweet RecipesSweet TreatsDessert Sauces

Manjar — God’s Delicious Gift to Chile

If you remember, last week I wrote a post entitled Essential Ingredients of the Chilean Kitchen. I am going to tell you now, I left one out. I felt that this ingredient deserved more than just a me…

manualidades-fieltro-fiestas-diy
Holiday CraftsHoliday FunChristmas CraftsStar BannerHappy 4 Of July

Manualidades de fieltro para fiestas DIY

Si quieres aportar alegría y color a tus fiestas DIY no te pierdas estas 20 manualidades hechas con fieltro con las que podrás decorar cualquier evento.

Pescado frito, otra receta de mi abuela, este pescado frito me lleva de vuelta a Chile, el batido con harina y cerveza es perfecto y super crujiente.

Pescado frito chileno | En Mi Cocina Hoy

Pescado frito, otra receta de mi abuela, este pescado frito me lleva de vuelta a Chile, el batido con harina y cerveza es perfecto y super crujiente.