Latin American Cooking Recipes and Ideas.

My Chilean mum, like most mums cooked from memory and never once followed a recipe book. These pins are Chilean recipes I am grateful for finding, of meals and treats mum used to make. Chilenitos cakes, rolls, pudding, meals, salads, and more
82 Pins15 Followers
Pebre---The Chilean condiment everyone should know about. La Fuji Mama

Pebre-The Chilean condiment everyone should know about

Pebre (Chilean Chili Salsa) Makes approximately 3 cups *Notes: This is the way Ms. M's grandmother taught her to make pebre. M is from Santiago, so her pebre may look very different from a peb.

BIZCOCHO DE LECHE CONDENSADA

La leche condensada da a los bizcochos un sabor excepcional

Sopaipillas

"Sopaipilla" is a famous chilean food and one of my favorite food, first because it's easy to cook and also because it's very tasty. Sometimes "sopaipillas" taste a little bland but you can mix them with pebre.

Deliciosos alfajores de chocolate: masa con chocolate que se deshace en la boca y rellenos de manjar, cubiertos en chocolate.

Deliciosos alfajores de chocolate: masa con chocolate que se deshace en la boca y rellenos de manjar, cubiertos en chocolate.

These traditional Chilean empanadas have a delicious ground beef and onion filling.

Chilean-Style Empanadas de Pino

Berlines, a Chilean staple... dessert at its best!

(They are called in Germany "Pfannkuchen Berliner" is a kind of bun…

HUMITAS DE CHOCLO | CHILEAN RECIPES

Chilean HUMITAS DE CHOCLO 8 ears of corn (choclos humeros) 1 sprig of sweet basil 1 teaspoon of paprika (ají de color) 1 onion kg c.

Rustic Flan | Hispanic Kitchen

Rustic Flan

Rustic Flan - Hispanic Kitchen This is really close to the way my cousin makes it. Although she adds a little instant coffee. Not the Folgers stuff but the good instant espresso from Mexico.

La pastelera de choclo es una de las recetas preferidas de mi mamá, así que la comíamos todo el año, siempre teníamos un molde en el congelador.

La pastelera de choclo es una de las recetas preferidas de mi mamá, así que la comíamos todo el año, siempre teníamos un molde en el congelador.

Los empolvados chilenos son delicados bizcochos rellenos con manjar y espolvoreados con azúcar flor. Rápidos de preparar en casa y riquísimos.

Los empolvados chilenos son delicados bizcochos rellenos con manjar y espolvoreados con azúcar flor. Rápidos de preparar en casa y riquísimos.

Caldillo de congrio, sopa muy sabrosa típica de la cocina chilena con papas y cebolla.

Caldillo de congrio, sopa muy sabrosa típica de la cocina chilena con papas y cebolla.

Pinterest
Search